DELAVNICE Toggle

KATALOG PROGRAMOV ZA ŠOLE 2016/17

KATALOG PROGRAMOV ZA ŠOLE 2016/17

Naučimo otroke delati in misliti z rokami – srečanja z dediščino v HIŠI IZROČILA

Vabimo vas, da si pogledate vsebine naših programov in izberete dejavnost, ki bi vašim učencem lahko nudila možnost razvoja ročnih in kognitivnih veščin. Na lokaciji Hiše izročila je mogoče predvsem doživeti avtentičnost in stik z orodji in postopki dela, ki so ljudem ob Cerkniškem jezeru pred desetletji nudila preživetje. Danes jih ohranjamo, da se ročna pismenost nebi izgubila in da mlade generacije spoznajo celovite postopke – od drevesa do čolna, od semena do niti, od iglice do eteričnega olja in od zavrženega železa do novega kovanega izdelka.

V letih 2014 – 16 smo s pomočjo norveškega mehanizma na Notranjskem raziskali  izročilo in se naučili od starejših nosilcev številna znanja, ki bi sicer šla v pozabo. Že ob prvih obiskih šolskih skupin smo ugotovili, da se otroci pri nas zelo dobro počutijo in da z velikim veseljem delajo in se poglabljajo v dejavnosti.

Ne le, da so zaposleni z rokami in mislimi, temveč se posledično pri njih razvija tudi sposobnost koncentracije, zbranosti pri delu in posledično tudi bolj kulturno obnašanje, saj se z razvijanjem veselja nad svojim delom samodejno dviguje čustvena inteligenca v skupini.

Priporočamo, da se za obisk naročite pravočasno, da boste lahko izbrali želeni datum!

Imamo več sodelavcev Mladih čuvarjev izročila, nekateri so specializirani tudi za vodenje po Notranjskem parku in lahko kombinirate program  poleg kemije, slovenskega jezika, tehničnega pouka, gospodinjstva in glasbe tudi s poukom biologije in geografije.

 

Dobrodošli v Dolenji vasi ob Cerkniškem jezeru !

kontakt: info@hisaizrocila.si

Hiša izročila_programi nesnovne kulturne dediščine_2016/17

 

 

Comments are closed.

ShutDown