Kdo smo Toggle

Spoznaj ekipo

slika_ljoba_jence

Ljoba Jenče

direktorica

Po gimnaziji in študiju ekonomije dela v turizmu na Cerkniškem jezeru. Leta 1988 pridobi status pevke – svobodne umetnice pri Ministrstvu za kulturo in prične zbirati ljudsko izročilo Notranjske po napotkih dr. Zmage Kumer pri GNI ZRC SAZU in ob podpori Občine Cerknica. Vsi njeni projekti prejmejo nacionalno in mednarodno podporo. V slovenskem prostoru pušča s svojim delovanjem neizbrisljivo sled. Slovenske ljudske pesmi je ponesla v Himalajo, Kanado, Ameriko, Afriko, po Evropi, najraje pa poje doma otrokom in odraslim.

Lani je na Ptuju vodila drugi Mednarodni simpozij pripovedovanja in evropsko okroglo mizo Parzival. Uredila je priročnik pripovedovanja, izdala je številne plošče, pesmarice, knjigo,  posnela oddaje, dokumentarne filme. Sodeluje tudi z Bralno značko Slovenije in Glasbeno mladino Slovenije.

Je ustanoviteljica Hiše izročila in v njej vodi projekt V istem čolnu-Mladi čuvarji izročila, kjer je mentor za zbiranje in ohranjanje nesnovne kulturne dediščine ter prenos znanj od nosilcev na mlade. Letos je sprožila pobudo za ohranitev drevaka-tradicionalnega jezerskega čolna na izvirni lokaciji Cerkniškega jezera in za vpis nosilca dediščine drevaka v nacionalni register in kasneje v UNESCO-v seznam.

Povezuje različne svetove, kulture, religije in generacije. Za ohranitev človeškega dostojanstva, narave in zakladnice kultur.

slika_helene_vicic

Helena Vičič

koordinatorka projektov

Diplomirana zgodovinarka in turistična vodnica je domačinka z globoko pripadnostjo notranjski deželi. Več kot osem let je nabirala izkušnje v turizmu pri nas, na Irskem in na potovanjih po Evropi. V medijih je objavila številne novinarske in strokovne prispevke s področja kulture in turizma ter sodelovala na projektih za razvoj podeželja.

V Hiši izročila skrbi za koordinacijo projekta, programe vodenj skupin  na področju dediščine in turizma. Kot zgodovinarko jo še posebej zanima zgodovina oljarne.

slika_ursa_telic_miler

Urša Telič Miler

strokovna sodelavka

Uni. dip. inž. oblikovanja oblačil in tekstilij je študij zaključila 2004 na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani ter svoje izobraževanje nadaljevala v Designskolen v Koldingu na Danskem.

V Hiši izročila skrbi za razvoj trajnostno ekoloških izdelkov iz tekstiji, vodenje izobraževalnega programa MČI za področje tekstilji, oblikovanje in izvajanje: izobraževalnih programov za najmlajše in šole, ter programov za krepitev organizacij.

ShutDown