Novice Toggle

Velikonočni vrt – pravljica z likovno delavnico – 23. 3. 2024 od 10h do 11.30 / quote

Pravljica z likovno delavnico omogoča otrokom doživetje predprazničnega vzdušja in prebujajoče pomladi.
Deček Luka namreč skrbi za svoj vrt, v katerem imajo posebno mesto narcise, ki naj bi o velikonočnih praznikih zacvetele. Letos pa imajo kar zaprte glavice in ob bližajočih praznikih dečka skrbi, kako naj reši cvetlice, da bi odprle cvetove. Ob vrtu živi veliko malih in večjih živalic, med katerimi je njegov največji prijatelj zajec. Zajec pride k dečku in mu svetuje, kako naj ravna, da bi cvetovi med prazniki zasijali.

Po pravljici bomo z otroki ustvarjali s poslikavo lončkov za jajčka.
Starejše otroke lahko starši pustijo med dogodkom same pri nas, če so tako navajeni. Mlajšim lahko pomagajo pri ustvarjanju.

Zaradi prostorske omejitve lahko sprejmemo največ 20 otrok.

Prosimo za predhodne prijave na: info@hisaizrocila.si
Prisrčno povabljeni!

Pravljica o deklici in palčkih / quote

Govorno-glasbena lutkovna predstava za najmlajše – ustvarjalna delavnica za vzgojiteljice v Hiši izročila.

Narava nam je dala mah in veje, trhel les iz gozda, njiva lanena stebla in ovce nepredeno volno, sviloprejka je spredla svilo v nebesno modro reko in rumenina tila je pričarala plačilo suhega zlata. Ustvarjalne roke in domišljija vzgojiteljic pa je z medsebojno pomočjo in duhovnimi veščinami, potrebnimi za umetnost prerasla v čarobno doživetje pravljice za najmlajše. Čar in mir, tako dragocena in pomembna v času, ko potrebujemo novembrski počitek in spoštljivo, tiho pričakovanje rojstva nove luči.

Organizator: JSKD CERKNICA, izvajalec: Hiša izročila Zavod za sonaravno bivanje PAJN, mentorica: Ljoba Jenče

Pleši, pleši črni kos – delavnica notranjskega ljudskega izročila – 9. in 22. 11. 2023 Hiša izročila / quote

EWA – 1. kongres zgodnjih plovil – Vila do Conde, Portugalska, 26. – 29. 10. 2023 / quote

28. oktobra 2023 predstavitev Slovenije – Ljoba Jenče: Drevák, nesnovna kulturna dediščina kot zakladnica znanj zavarovanega območja Notranjski park na Cerkniškem jezeru in porečju Ljubljanice.
Prvi kongres je bil posvečen spominu na delovanje podvodnega arheologa Mirana Eriča (1959 2023), ki je prvi dal pobudo za ustanovitev EWA iniciative in za prvi kongres, ga tudi začel, vendar žal, letos odšel s svojim čolnom duše na drugi svet. Vsi smo se ga spoštljivo in hvaležno spomnili v svojih prispevkih. Fotografija je z druge regate starodobnih plovil deblakov, Attersee, Avstrija, 2016.
Poklon partnerki Mirana Eriča Nuši in hčerama Izi in Zali
s cvetjem.
Povezana dva drevaka za prevoz nevestine bale iz vasi Otok v Dolenje Jezero, 1905. Predstavitev prispevka: Ljoba Jenče.
Arhiv_ HI.
ShutDown