O NAS Toggle

Pajn Zavod za sonaravno bivanje je nevladna neprofitna organizacija, ki ima za svoje temeljno delovanje registrirano umetniško ustvarjanje in znanstveno raziskovanje na področju nesnovne kulturne dediščine.Deluje lokalno in globalno. V letu ustanovitve 1994 so na Cerkniškem jezeru tekli dogovori o razglasitvi biosfernega območja pod UNESCO- vo zaščito, kar je bila bistvena spodbuda za ustanovitev Zavoda Pajn in njegovega delovanja za ohranjanje naravne in kulturne dediščine Cerkniškega polja.Zavod je tako razvil prvi steber delovanja z organizacijo prvega mednarodnega simpozija pravljičarjev pri nas leta 1994 na Kozjaku s spodbudo oživitve pripovedovanja zgodb na Slovenskem z osvetlitvijo spregledanega duhovnega bogastva korenin slovenskega izročila z univerzalnimi razsežnostmi. Učbenik umetnosti pripovedovanja pravljic  in zbornik simpozija pod naslovom: Sedi k meni, povem ti eno pravljico (uredila Ljoba Jenče) je izšel pri Mariborski knjižnici l. 2007 in vključuje 17 člankov akademskih strokovnjakov, umetnikov

in likovnih terapevtov.Leta 2013 je prerasel v Mednarodni simpozij pripovedovanja Parzival na Ptuju. Drugi steber delovanja Zavoda Pajn  je Hiša izročila, ki je registrirana kot blagovna znamka leta 2013 in deluje na lokaciji prve destilarne na Slovenskem v Dolenji vasi ob Cerkniškem jezeru in se razvija kot izobraževalni center za nesnovno kulturno dediščino.V letu 2014 je Zavod Pajn uspel z razpisom in prejel donacijo norveškega mehanizma za izvedbo mednarodnega projekta V istem čolnu -Mladi čuvar izročila, ki ga izvaja s partnerji iz Norveške in Slovenije v okviru Hiše izročila .Pajn Zavod za sonaravno bivanje je registriran pri Okrajnem sodišču 27.5.1994, ima statut in je registriran za dejavnosti izobraževanja, umetniškega ustvarjanja, turističnih storitev, rokodelskih veščin, ekološkega pridelovanja s certifikatom in drugo.Poteguje se za sredstva na razpisih in s prošnjami za donacije pri družbeno odgovornih podjetjih.

[1] Pan (grš. Πάν, lat. Pan) je v grški mitologijibog divjine, gozda, pastirjev, čred, pašnikov, lova in pastoralne glasbe, hkrati pa tudi sopotnik nimfam. Pogosto ga povezujejo z rodovitnostjo in pomladnim letnim časom.Upodobljen je s kozjimi nogami in rogovi, podobno kot favn in satir. Je sin Hermesa in nimfe Penelope.

[1] Pan (grš. Πάν, lat. Pan) je v grški mitologijibog divjine, gozda, pastirjev, čred, pašnikov, lova in pastoralne glasbe, hkrati pa tudi sopotnik nimfam. Pogosto ga povezujejo z rodovitnostjo in pomladnim letnim časom.Upodobljen je s kozjimi nogami in rogovi, podobno kot favn in satir.Je sin Hermesa in nimfe Penelope.

Poslanstvo

Projekti

Kdo smo

Mediji o Hiši izročila

Pridružite se nam

ShutDown