Kategorija: RAZSTAVE Toggle

Vsi smo migranti

Vsi smo migranti

Svetovni dan migrantov v znamenju ozaveščevalnih dogodkov

V petek, 18. decembra 2015, obeležujemo Svetovni dan migrantov. V ta namen bodo v okviruprojekta VSI SMO MIGRANTI potekali številni dogodki po vsej Sloveniji, z namenom dviga ozaveščenosti splošne javnosti o pozitivnem doprinosu vključevanja migrantk in migrantov v slovensko družbo ter prispevanju k razvoju medkulturne občutljivosti.

Izhajajoč iz izzivov migracij, večkulturnosti naše družbe in neustrezne retorike v zvezi s priseljenci so dogodki osredotočeni na pomen kakovostnega sobivanja ljudi z različnim kulturnim in jezikovnim izvorom na bogatenje naše družbe ter k izgradnji učinkovitega in spodbudnega okolja za njihovo aktivno vključevanje v slovensko družbo.

V sklopu 15tih lokalnih ozaveščevalnih dogodkov (za spored kliknite tukaj), se bodo v Hiši izročila izvajali naslednji:

Četrtek, 17.12.2015 ob 9. uri – delavnica Multikulturna nit
Delavnica je namenjena spoznavanju in druženju migrantk in žensk iz lokalnega okolja. Z
ročnimi spretnostmi se bo prepletala multikulturna nit, ki že od nekdaj povezuje ženske,
tokrat vseh starosti in kultur. Naučili se bomo recikliranja tekstilij in kvačkanja preproge.

Četrtek, 17.12.2015 ob 19. uri – Otvoritev fotografske razstave Vsi smo migranti.
Ob glasbi in tradicionalnih slaščicah notranjskih migrantk, bomo odprli vrata razstavi portretov
navdihujočih migrantskih zgodb.

KRAJ IZVAJANJA: Hiša izročila, Dolenja vas 70C, Cerknica
PRIJAVE IN INFORMACIJE: Urša Telič Miler, ursa hisaizrocila.si, 040501116

Vljudno vabljeni!

***

Projekt za Ministrstvo za notranje zadeve izvaja Kulturno izobraževalno društvo PiNA, v partnerstvu z Medkulturnim inštitutom za vključujoče izobraževanje, raziskovanje in sodelovanje, ter v sodelovanju z Avanta Largo, Zavodom za družbeno komuniciranje. Projekt sofinancira Evropska unija iz sredstev Sklada za azil, migracije in vključevanje.

LOGOTIPI

Svetovna razstava EXPO 2015

Svetovna razstava EXPO 2015

Slovenija, udeleženka letošnje svetovne razstave Expo 2015, se je 21.3 in 22.3. predstavila v Milanu.Na dogodku je Hiša izročila zastopala Notranjski regijski park in Zeleni Kras.V strogem centru glavnega mesta Lombardije, ki bo med 1. majem in 31. oktobrom gostil Expo, je odmevala pesem naših gozdov, jezera in človeka.

Slovenija se bo na svetovni razstavi EXPO predstavila s sloganom »Čutim Slovenijo. Zelena. Aktivna. Zdrava.« Vsebine, ki bodo predstavljene v slovenskem paviljonu se bodo navezovale na  glavno temo svetovne razstave – hrana. Hiša izročila bo ponudila z hrano za dušo on telo.

 Preberi več o EXPU

Predstavitveni video

Razstava Multikulturni vzorci

Razstava Multikulturni vzorci

Kraj: Hiša izročila

od 4.9.2014 do 4.10.2014

Hiša izročila je 4.9.2014 odprla razstavo Multikulturni vzorci, ki je prikaz prepleta tradicionalnih tekstilnih vzorcev in različnih kultur, ki se srečujejo na Notranjskem.  Vabljeni, da si ogledate razstavo do 4.10.2014!

Oglej si virtualno razstavo

ShutDown