Novice Toggle

SCULPTURA CANTANDA zven forme forma zvena GALERIJA SNEŽNIK 6. in 20.10.2017 / quote

Doživetje iparske razstave s pomočjo človeškega glasu in planetarnih zvokov.

Doživetje iparske razstave s pomočjo človeškega glasu in planetarnih zvokov.

spodaj 2 MZ

PODELITEV STROKOVNEGA PRIZNANJA EUROPA NOSTRA 2017 / quote

Predsednik združenja za kulturno dediščino EUROPA NOSTRA velespoštovani tenorist Placido Domingo izroča certifikat vodji projekta in direktorici Zavoda Pajn Ljobi Jenče, Turku, Finska(2017)

Predsednik združenja za kulturno dediščino EUROPA NOSTRA velespoštovani tenorist Placido Domingo izroča certifikat vodji projekta in direktorici Zavoda Pajn Ljobi Jenče, Turku, Finska(2017)

DREVAK 2016 GOSTOVANJE ATTERSEE

hi_transparent_6000x80_jul_16_pre DCIM100MEDIANa mednarodnem srečanju starodobnih plovil bodo domačini predstavili dva deblaka, ki so ju izdolbli letos, pripravljajo pa svečani krst ob 11. uri. Zatem bo sledila regata, kjer bomo sodelovali tudi Slovenci z ekipo Hiše izročila. Na stojnicah pa s ponosom promoviramo DREVAK in prikazujemo ročno kovanje žebljev. Obiskovalcem bomo ponudili tudi promocijsko gradivo Notranjskega parka, Zelenega krasa in Slovenije.

Promocijo podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

KATALOG PROGRAMOV ZA ŠOLE 2016/17

KATALOG PROGRAMOV ZA ŠOLE 2016/17

Naučimo otroke delati in misliti z rokami – srečanja z dediščino v HIŠI IZROČILA

Vabimo vas, da si pogledate vsebine naših programov in izberete dejavnost, ki bi vašim učencem lahko nudila možnost razvoja ročnih in kognitivnih veščin. Na lokaciji Hiše izročila je mogoče predvsem doživeti avtentičnost in stik z orodji in postopki dela, ki so ljudem ob Cerkniškem jezeru pred desetletji nudila preživetje. Danes jih ohranjamo, da se ročna pismenost nebi izgubila in da mlade generacije spoznajo celovite postopke – od drevesa do čolna, od semena do niti, od iglice do eteričnega olja in od zavrženega železa do novega kovanega izdelka.

V letih 2014 – 16 smo s pomočjo norveškega mehanizma na Notranjskem raziskali  izročilo in se naučili od starejših nosilcev številna znanja, ki bi sicer šla v pozabo. Že ob prvih obiskih šolskih skupin smo ugotovili, da se otroci pri nas zelo dobro počutijo in da z velikim veseljem delajo in se poglabljajo v dejavnosti.

Ne le, da so zaposleni z rokami in mislimi, temveč se posledično pri njih razvija tudi sposobnost koncentracije, zbranosti pri delu in posledično tudi bolj kulturno obnašanje, saj se z razvijanjem veselja nad svojim delom samodejno dviguje čustvena inteligenca v skupini.

Priporočamo, da se za obisk naročite pravočasno, da boste lahko izbrali želeni datum!

Imamo več sodelavcev Mladih čuvarjev izročila, nekateri so specializirani tudi za vodenje po Notranjskem parku in lahko kombinirate program  poleg kemije, slovenskega jezika, tehničnega pouka, gospodinjstva in glasbe tudi s poukom biologije in geografije.

 

Dobrodošli v Dolenji vasi ob Cerkniškem jezeru !

kontakt: info@hisaizrocila.si

Hiša izročila_programi nesnovne kulturne dediščine_2016/17

 

 

ShutDown